CVO COOVI slagerij

Vlees!

Je leert alle competenties die je moet hebben om te werken in een slagerij, van het versnijden tot het winkelklaar maken van het vlees. Je werkt met alle soorten vlees. Na je opleiding tot medewerker in een slagerij kan je ook de opleiding tot slager volgen.

Het blijft overigens niet enkel bij de theorie. Er staan werkplekleren en een stage van vier weken op het programma.
Heb je alle modules die je wil volgen afgewerkt? Dan ben je klaar om een job te zoeken.

Wat kan je verwachten?

De opleiding medewerker slagerij en slager is een samenwerking tussen JES Brussels en CVO COOVI. JES Brussels informeert, selecteert en coacht je tijdens en na de opleiding. CVO COOVI organiseert de opleiding medewerker slagerij en slager.

Je weet wat je wil: werken in een slagerij. Je kan werken in een koude omgeving en je wil werken met alle soorten vlees. Je kan fysiek werk aan.

CVO COOVI stoomt je tijdens de opleidingen slagerij klaar om te gaan werken. Je doet een stage. En klaar is kees: je kan gaan werken. Onze coach is er tijdens de opleiding en na de opleiding zes maanden lang om je een duwtje in de rug te geven waar nodig. Om deze opleiding te volgen moet je minstens een 1.2 Nederlands behaald hebben. Je moet slagen voor een motivatiescreening en een technische screening voor je kan starten. 

Je start met de opleiding medewerker slagerij. Als je slaagt kan je nadien de opleiding slagerij volgen of onmiddellijk op zoek gaan naar werk.

Je draait tijdens de opleiding ook echt mee op de werkvloer.

Het programma

Je volgt de volgende modules:

  • Basis vleesbewerking: Veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken, lokalen en materiaal onderhouden, de sector kunnen omschrijven, onder begeleiding vlees bewerken, onder begeleiding vleesproducten kunnen bewaren.
  • Uitsnijden/uitbenen varken, rund en kalf A en B: Veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken, lokalen en het materiaal onderhouden, onder begeleiding grondstoffen kunnen ontvangen, onder begeleiding een varken, rund en kalf kunnen uitsnijden en uitbenen, onder begeleiding een voorkwartier kunnen uitsnijden en uitbenen, onder begeleiding een voor- en achterkwartier kunnen uitsnijden en uitbenen, onder begeleiding vleesproducten kunnen bewaren.
  • Uitsnijden/uitbenen schaap: Veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken, lokalen en het materiaal kunnen onderhouden, onder begeleiding grondstoffen kunnen ontvangen, onder begeleiding een schaap kunnen uitsnijden en uitbenen, onder begeleiding vleesproducten kunnen bewaren.
  • Winkelklaar maken vers vlees A en B: Veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken, lokalen en materiaal onderhouden, onder begeleiding grondstoffen ontvangen, onder begeleiding varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees, schapenvlees en lamsvlees winkelklaar kunnen maken, onder begeleiding vleesproducten kunnen bewaren.
  • Verkoopklare gerechten 1 en 2:Grondstoffen kunnen ontvangen, producten kunnen bereiden, bereidingen kunnen bewaren.

En ook nog…

  • Taal: We helpen je met Nederlands. Een extra troef op je cv. 
  • Stage: Je doet 4 weken stage. Je volgt het uurrooster van de stageplaats. Je draait tijdens je opleiding dus al echt mee op de werkvloer. 
  • Solliciteren: Je krijgt sollicitatietraining. Je leert jezelf verkopen. 
  • Nadien: We helpen je zoeken naar een job. We laten je niet zomaar los.

Dit kan je na je opleiding:

  • Je kan het werk plannen en organiseren.
  • Je kan de nodige grondstoffen en materiaal voorzien.
  • Vee en/of vlees beoordelen, bestellen en kopen.
  • Een varken, een rund en een schaap uitsnijden en uitbenen.
  • Delen afwerken en varkensvlees, rundvlees, schapenvlees en kalfsvlees winkelklaar maken.
  • Bereidingen op basis van vers vlees maken.
  • Vleesbereidingen, zouterijproducten, kookworsten, droge worsten, leverbereidingen, bloedbereidingen, geleibereidingen, klaargemaakte gerechten klaarmaken.
  • Afgewerkte producten en grondstoffen bewaren.
  • Materiaal onderhouden en schoonmaken.
  • Expertise opbouwen.

Om bij CVO COOVI te starten moet je slagen voor een screening.

Onze voorwaarden

  • Je bent werkzoekende. Je studeert niet meer en je werkt niet. Je bent inschrijfbaar bij Actiris of VDAB.
  • Er is geen leeftijdslimiet voor deze opleiding. Je moet wel minimum 18 jaar oud zijn.
  • Je woont in Brussel of Vlaanderen.
  • Je kan met alle soorten vlees werken in een koude omgeving.
  • Je kan voltijds aanwezig zijn tijdens de opleiding (maandag tot vrijdag). Je volgt géén andere opleiding. Als je kinderen hebt, heb je opvang voor je kinderen.
  • Je moet medisch geschikt zijn om de opleiding te volgen.
  • Je slaagt voor de screening om te kunnen starten.
  • Je hebt minstens niveau 1.2 Nederlands behaald.

Zo verloopt de selectie:

  • Infosessie bij CVO COOVI
    Alles begint met een infosessie. Daar krijg je alle informatie over de opleiding die je graag zou volgen. Nadien volgt een individueel gesprek.
  • Screening
    • We testen je motivatie.
    • We testen je technische vaardigheden. 
  • Start    
    Ben je geselecteerd? Je kan 2 keer per jaar aan je opleiding beginnen.
    • In februari
    • In september

Samen veranderen we je toekomst!

Na de opleiding?

Zijn je modules afgewerkt? Heb je een attest behaald? Way to go! Met je mooie CVO COOVI-attest ben je klaar om te gaan werken.

Én je staat er niet alleen voor. Een coach van JES Brussels staat zes maanden lang aan je zijde om samen met jou een job te vinden. Samen veranderen we je toekomst!

Kies voor JES Brussels en CVO COOVI!

  • De module is gratis. (Joepie!) Je betaalt geen inschrijvingsgeld, kledij en materiaal is voorzien.
  • Je ontvangt een attest na elke behaalde module.

Maar ook omdat…

  • CVO COOVI een gerespecteerde school is bij werkgevers, een troef als je de arbeidsmarkt op gaat.
  • je na de opleiding niet alleen staat in je zoektocht naar werk. Ons ervaren team coacht je. Je realiseert samen je doelstellingen.
  • je de opleiding in het Nederlands volgt. Is Nederlands niet je moedertaal? Je zal merken dat je Nederlands fors zal verbeteren. Een plus wanneer je na de opleiding gaat solliciteren.

Partners

Praktisch

  • 18 weken
  • maandag tot vrijdag van 8u30 tot 17u15
  • Je hebt een niveau Nederlands 1.2 behaald

Contacteer mij

jamina.mertens@jes.be