BIG in BXL Festival

Onze cultuurwerking heeft heel wat te bieden! We hebben onder andere onze eigen opnamestudio voor jongeren die een track willen opnemen. Daarnaast organiseren we ook BIG in BXL, een kunstenfestival voor jongeren waarbij hun talent in de spotlights wordt gezet!

BIG in BXL

Festival voor GROOTS talent van jong Brussel! BIG in BXL is een festival voor jonge artiesten uit Brussel die hun talenten in de spotlight willen zetten. Het wordt georganiseerd door JES Brussels in samenwerking met de Beursschouwburg.

Maar BIG in BXL is niet zomaar een festival!
Of je nu danst, rapt, beats maakt, acteert, muziek mixt, schildert, filmt, fotografeert, zingt, een instrument bespeelt of een combinatie van iets: BIG in BXL presenteert Brussels talent grandioos!

Een aantal jonge collectieven, onder andere Lowkey Radio en Bledarte, spelen een belangrijke rol in het festival voor het programmeren en begeleiden van de artiesten.

De voorbereidingen van het festival beginnen meestal in de lente, en lopen door tot en met oktober.
Er zijn workshops, ontmoetingsdagen en podiummomenten voor de artiesten die meedoen met het festival in november en hun talent en performance willen ontwikkelen.

Er is ook ruimte om achter de schermen een rol te spelen binnen BIG in BXL. Heb je interesse in techniek, geluid, licht of productie? Stuur ons dan een berichtje en dan kijken we samen hoe jij kunt helpen het festival nog succesvoller te maken.

Wil je meedoen, meehelpen, komen kijken of gewoon meer info? Contacteer Sara!

In de kijker

BIG in BXL is back!

In samenwerking met Ancienne Belgique organiseren we in de tweede week van de paasvakantie een residentie waar enkele artiesten de kans krijgen om full on hun talent te ontplooien op een epic locatie! We sluiten de week af met een online showcase op 16/4 om 17u te volgen via een livestream. More info coming very soon!

Contact:

sara.vanderzande@jes.be