coronamuziekopleidingenvrijwilligers

JES Brussels blogt

08-03-2023

Groepsactiviteiten Compagnon de Route: vrouwen empoweren door fietsles

We blikken terug op een warme zomerdag waarop we ons verzamelden in het park aan de Ninoofse Poort voor een groepsactiviteit met Compagnon de Route. Dit is een jobcoaching initiatief van JES waarbij we jonge Brusselse vrouwen begeleiden naar een job of opleiding. Onze groep bestaat voornamelijk uit alleenstaande mama’s van buitenlandse origine die ver van de arbeidsmarkt staan. Naast individuele begeleiding, zien we elkaar twee maal per week voor een groepsactiviteit. Op het programma stond één van onze populairste groepsactiviteiten: fietsles.

Lees meer…
10-02-2023

Farouk, Bogdan, Alpha & Youssef zijn vast aan het werk bij Solucious na samenwerking met JES

Wist jij dat JES en Solucious, een toonaangevend Belgisch bedrijf in foodservice-leveringen, sinds 2021 samenwerken? Het bedrijf biedt veel opportuniteiten voor jongeren die aan de slag willen als magazijnmedewerker. Enthousiastelingen Farouk (1,5 jaar in dienst), Bogdan (3 maanden in dienst), Alpha (1,5 jaar in dienst) en Youssef (3 maanden in dienst) delen graag hun verhaal!

Lees meer…
23-11-2022

Jobmatch Horeca: derde succesvolle editie

De horeca werft volop aan: 28 enthousiaste deelnemers en twee zeer tevreden werkgevers, SSP Belgium (Panos) en Umamido, kwamen over de vloer bij JES Brussels voor ons evenement Jobmatch Horeca. 

Lees meer…
26-10-2022

Straathoekwerk heeft een nieuwe locatie! Ontdek de JES-box in Kuregem

JES en SAAMO openden op 7 oktober samen een nieuwe locatie in Kuregem op de Circularium-site.

Lees meer…
26-10-2022

Durf jij ons stadsavontuur aan?

Op 19 september trapten we samen met 120 studenten het academiejaar in gang. Trappelen van de zenuwen, gezonde spanning, een portie durf en creativiteit. Dat was de mix voor het avontuurlijke programma dat we in mekaar staken voor de onthaaldagen van de VUB.

Lees meer…
16-08-2022

François en Ali Rastam maken hun droom waar: werken bij Defensie!

Wist jij dat je bij Defensie terecht kan voor meer dan 1500 functies in verschillende domeinen? Van magazijnier, kok, chauffeur, logistiek medewerker tot mecanicien! Ali en François, twee Brusselse jongeren, werken bij Defensie dankzij het JES-traject dat ze vorig jaar volgden. Laat je inspireren door hun verhaal en kom langs op ons jobevent op woensdag 7 september!

Lees meer…
22-06-2022

Jobmatch Horeca

De horeca werft volop aan: 55 enthousiaste deelnemers en vier zeer tevreden werkgevers kwamen over de vloer bij JES Brussels voor ons evenement Jobmatch Horeca. 

Lees meer…
31-03-2022

Vrijwilligers bij Fun Anderlecht spelen cruciale rol in ontdekking van talenten bij jongeren

De zaalvoetbalclub ondersteunt Anderlechtse jongeren dankzij zijn gepassioneerde vrijwilligers.
Aanmoediging, solidariteit en coaching vormen de rode draad in het sociaal project Fun Anderlecht.

Lees meer…
27-01-2022

Herstart activiteiten in park aan Ninoofsepoort

Na de gezellige feestdagen herstarten onze JES-jeugdwerkers met hun activiteiten in het park aan de Ninoofsepoort om participatie in de buurt verder te stimuleren.

Lees meer…
02-12-2021

De impact van straathoekwerk op sociaal-sportieve ondersteuning

Voetbalploeg Fun Anderlecht opgericht door o.a. onze straathoekwerker Brahim Lhichou, slaat de handen in elkaar met Royal Sporting Club Anderlecht. RSCA wil door deze samenwerking jonge Brusselaars inspireren en verbinden.

Lees meer…