coronamuziek-nlopleidingen

JES Brussels blogt

02-12-2021

De impact van straathoekwerk op sociaal-sportieve ondersteuning

Voetbalploeg Fun Anderlecht opgericht door o.a. onze straathoekwerker Brahim Lhichou, slaat de handen in elkaar met Royal Sporting Club Anderlecht. RSCA wil door deze samenwerking jonge Brusselaars inspireren en verbinden.

Lees meer…
28-10-2021

6 november: BIG in BXL is 100% back!

JES Brussels zet samen met een ambitieuze groep jonge Brusselse artiesten op 6 november de Beursschouwburg en de Ancienne Belgique in vuur en vlam. Na twee residenties, in de AB in april en in Beursschouwburg in augustus, is het nu tijd om goed te knallen op een avond vol muziek, rap, dans, theater, Dj’s, poëzie en visual art.

Lees meer…
28-10-2021

Jobopportuniteiten voor jongeren bij Renotec

Het team opleiding & werk van JES Brussels is steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten om jongeren naar werk toe te leiden. Zo kwamen Duchka & Lise bij Renotec terecht! Via de ‘vakman in opleiding’ krijgen jongeren een vast contract en een volledig jaar begeleiding! Samen versterken we jongeren!

Lees meer…
10-09-2021

BIG in BXL: de zomereditie

Ondertussen is het geen geheim meer. BIG in BXL, ons event waar jong Brussels talent zich verenigt, is keer op keer een succes. De artiesten konden na de vorige editie in april, ook deze keer genieten van een residentie.

Lees meer…
09-07-2021

Veerkrachtige cursisten & horeca

We geloven in de horeca als lanceerplatform van jong talent. De voorbije maanden pasten we onze opleidingsformules aan om jonge cursisten de kans te bieden zich bij te scholen. Niet vanzelfsprekend. Maar de veerkracht van de jongeren en de trajectbegeleiders was ongelooflijk.

Lees meer…
09-07-2021

BIG in BXL: 23-27 augustus residentie in De Beursschouwburg

BIG in BXL is back! We gaan opnieuw voor een residentie deze zomer. Van 23-27 augustus zijn jonge, Brusselse artiesten welkom om toe te werken naar een showcase die live doorgaat in De Beursschouwburg.

Lees meer…
29-03-2021

Vrijwilliger zijn in Kuregem

Vorige week kreeg stagiair Zakaria de kans om onze straathoekwerkers te bezoeken en een rondleiding te krijgen in de Maritiemwijk te Molenbeek. Deze week ging hij langs in de Kuregemwijk in Anderlecht, niet zo ver daarvandaan, waar hij meer te weten wou komen over de vrijwilligerswerking. Hieronder zijn verslag.

Lees meer…
19-03-2021

Straathoekwerk in coronatijden

Zakaria Benali, stagiar en vrijwilliger bij JES, ging op gesprek met enkele straathoekwerkers over de werkomstandigheden tijdens de pandemie. Hieronder zijn verslag.

Lees meer…
24-02-2021

Het Medialabo en de lockdown: Micro Trottoir

In de Werkhuizenstraat bij JES Brussels kunnen jongeren terecht in het Medialabo. Het Medialabo is zowel een fysieke plek als een omkaderende werking waar jeugdwerkers Elke en Ismet allerlei activiteiten doen met jongeren rond media. Dat gaat van games tot radio tot films maken…

Lees meer…
25-01-2021

Digitize Me – Interview met Siemon

Digitize Me, een nieuw project bij JES Brussels, is een interactief programma waarbij onder andere mediawijsheid, online privacy, accountbeheer, digitale platformen, computational thinking en de digitale zoektocht naar opleiding en werk wordt belicht. Het begon allemaal bij een oproep van de Stichting P&V. Siemon, trajectbegeleider bij JES Brussels, verduidelijkt hoe het project tot stand is gekomen.

Lees meer…