coronamuziekopleidingenvrijwilligers

JES Brussels blogt

23-11-2022

Jongeren bouwen met straathoekwerkers Youssef en Ahmed een eigen sportparcours

Straathoekwerker Youssef is intussen een gekend gezicht in het Brusselse. Al een aantal jaren is hij het aanspreekpunt voor jongeren en kinderen uit de buurt. Wil je iets veranderen en aanpakken in je wijk? Dan staat Youssef klaar om te luisteren en zijn schouders mee onder jouw project te zetten. Dat deed hij samen met collega Ahmed ook met het sportparcours in Vijf Blokken. Kom alles te weten over het project!

Lees meer…
23-11-2022

Jobmatch Horeca: derde succesvolle editie

De horeca werft volop aan: 28 enthousiaste deelnemers en twee zeer tevreden werkgevers, SSP Belgium (Panos) en Umamido, kwamen over de vloer bij JES Brussels voor ons evenement Jobmatch Horeca. 

Lees meer…
26-10-2022

Straathoekwerk heeft een nieuwe locatie! Ontdek de JES-box in Kuregem

JES en SAAMO openden op 7 oktober samen een nieuwe locatie in Kuregem op de Circularium-site.

Lees meer…
26-10-2022

Durf jij ons stadsavontuur aan?

Op 19 september trapten we samen met 120 studenten het academiejaar in gang. Trappelen van de zenuwen, gezonde spanning, een portie durf en creativiteit. Dat was de mix voor het avontuurlijke programma dat we in mekaar staken voor de onthaaldagen van de VUB.

Lees meer…
16-08-2022

François en Ali Rastam maken hun droom waar: werken bij Defensie!

Wist jij dat je bij Defensie terecht kan voor meer dan 1500 functies in verschillende domeinen? Van magazijnier, kok, chauffeur, logistiek medewerker tot mecanicien! Ali en François, twee Brusselse jongeren, werken bij Defensie dankzij het JES-traject dat ze vorig jaar volgden. Laat je inspireren door hun verhaal en kom langs op ons jobevent op woensdag 7 september!

Lees meer…
22-06-2022

Jobmatch Horeca

De horeca werft volop aan: 55 enthousiaste deelnemers en vier zeer tevreden werkgevers kwamen over de vloer bij JES Brussels voor ons evenement Jobmatch Horeca. 

Lees meer…
31-03-2022

Vrijwilligers bij Fun Anderlecht spelen cruciale rol in ontdekking van talenten bij jongeren

De zaalvoetbalclub ondersteunt Anderlechtse jongeren dankzij zijn gepassioneerde vrijwilligers.
Aanmoediging, solidariteit en coaching vormen de rode draad in het sociaal project Fun Anderlecht.

Lees meer…
27-01-2022

Herstart activiteiten in park aan Ninoofsepoort

Na de gezellige feestdagen herstarten onze JES-jeugdwerkers met hun activiteiten in het park aan de Ninoofsepoort om participatie in de buurt verder te stimuleren.

Lees meer…
02-12-2021

De impact van straathoekwerk op sociaal-sportieve ondersteuning

Voetbalploeg Fun Anderlecht opgericht door o.a. onze straathoekwerker Brahim Lhichou, slaat de handen in elkaar met Royal Sporting Club Anderlecht. RSCA wil door deze samenwerking jonge Brusselaars inspireren en verbinden.

Lees meer…
28-10-2021

6 november: BIG in BXL is 100% back!

JES Brussels zet samen met een ambitieuze groep jonge Brusselse artiesten op 6 november de Beursschouwburg en de Ancienne Belgique in vuur en vlam. Na twee residenties, in de AB in april en in Beursschouwburg in augustus, is het nu tijd om goed te knallen op een avond vol muziek, rap, dans, theater, Dj’s, poëzie en visual art.

Lees meer…