BruKet

Netwerkmoment BruKet: 20 juni van 13u tot 17u

Volgende week dinsdag nodigen we partners uit de vrijetijds-, welzijns- en jeugdhulpsector uit bij JES Brussels om terug te blikken op het project BruKet en uit te wisselen over de ervaringen die we opdeden en de bevindingen die hieruit kwamen. Daar blijft het niet bij! Het wordt een vooruitblik waarbij we samenwerkingen en bewustwording willen blijven aanmoedigen over de sectoren heen; een interactieve namiddag waarbij we verschillende thema’s omzetten in concrete tools, kennis en tips dankzij partnerorganisaties die enkele workshops gaan verzorgen. Wil je er graag bij zijn of wil je meer informatie? Laat het weten aan collega Camille via mail.

PROGRAMMA
13:00 – 13:30: onthaal
13:30 – 14:00: inleiding + getuigenissen
14:00 – 14:45: aanbevelingen en terugblik project a.d.h.v. Open Space Methodiek
14:45 – 16:15: workshop
16:15 – 16:30: afsluiter
16:30: receptie

Contacteer ons:

camille.keukeleire@jes.be

BruKet slaat de brug tussen jongeren in de jeugdhulp en vrije tijd in Brussel

Ben je tussen 6 en 25, heb je een link met jeugdhulp en ben je op zoek een hobby of heb je vragen over vrije tijd in Brussel? Welkom bij BruKet!

Iedereen heeft recht op vrije tijd. Maar als je in een voorziening of leefgroep leeft, dan kan de weg naar vrije tijd wel eens hobbelig zijn. Regels en financiële beperkingen in de voorziening kunnen een stokje steken voor een toffe vrijetijdsbesteding, net zoals praktische moeilijkheden of een beperkte kennis van al de mogelijkheden in de buurt of de stad. Herkenbaar? Met Bruket willen willen we hier praktische oplossingen voor vinden, zodat jongeren uit de jeugdhulp sneller en gemakkelijker hun weg vinden naar een toffe hobby.

Wil je al lang eens een hobby uitproberen? Kan je hiervoor een duwtje in de rug in de rug gebruiken? Zijn er bepaalde factoren die in de weg staan? We luisteren naar jouw verwachtingen en ideeën en gaan samen op zoek naar een organisatie of club waar je terecht kan. We gaan met organisaties en voorzieningen in gesprek en willen zo oplossingen zoeken voor drempels die de toegang tot vrij tijd belemmeren.

Ben je op zoek naar een hobby?

Vrijetijdstraject: Wat zoeken mee naar oplossingen die het mogelijk maken om jouw vrijetijds-idee te realiseren vanuit jouw eigen talent, droom en interesse. We gaan samen opzoek naar de juiste informatie, we leggen de nodige contacten en vullen samen je vrije tijd in op basis van jouw wensen. Contacteer ons via instagram (camille_van_jes) of whatsapp/gsm (0488 27 58 76)

Denk je graag mee?

De stem van BruKet: wat is jouw ervaring met vrije tijd? Wat zou jij aan organisaties en sportclubs aanraden om jongeren uit de jeugdhulp meer te betrekken? Jij kan het verschil maken door jouw verhaal met ons te delen. In samenwerking met Cachet vzw organiseren we thema-avonden en zoeken we samen naar concrete oplossingen voor clubs en organisaties.

Wil je mogelijkheden in Brussel verkennen?

Bezoeken en activiteiten: in het voorjaar van 2023 gaan we op bezoek bij verschillende organisaties in Brussel en kunnen we proeven van hun aanbod en wekelijkse lessen en activiteiten.

Ben je een vrijetijds- of jeugdhulporganisatie en wil je je mee engageren voor dit project, expertise delen of ben je bereid om drempels binnen je organisatie in kaart te brengen en aan te aanpakken? We horen het graag!

Contacteer/volg ons via Instagram (camille_van_jes), whatsapp (0488 27 58 76) of mail (camille.keukeleire@jes.be)

BruKet is een project van JES in samenwerking met Sonja Erteejee, Cachet vzw, D’Broej en VGC.