Instructeurscursus

Vormingen geven in een professionele context?

Instructeurscursus

Ben je minstens 17 jaar en zou je graag vormingen geven aan animatoren, hoofdanimatoren en soms ook aan professionele jeugdwerkers? Dan is onze instructeurcursus waarschijnlijk iets voor jou!

Tijdens deze cursus wordt er ingezoomd op de competenties die een instructeur nodig heeft om te werken als vormingsgever in het jeugdwerk. Gedurende 50 uren delen we de kennis en vaardigheden waarover een goede instructeur moet beschikken. Een goede begeleidershouding is namelijk niet iets dat je zomaar in één beweging kan leren: al doende leert men! Hoe meer vorming je geeft, hoe meer ervaring je opdoet als instructeur, hoe meer je begeleidershouding wijzigt. Elke begeleidershouding is uniek, net zoals elke instructeur uniek is met zijn/haar kwaliteiten en voorkeuren. De kracht van een instructeur zit in het openstaan om te leren en zich niet als meerdere op te stellen tegenover de doelgroep, maar eerder als een gelijke.

Na de cursus loop je 50 uur stage bij een jeugdorganisatie naar keuze. Na een positieve stage-evaluatie en een evaluatiemoment (gedurende 4 uur – georganiseerd door JES) krijg je het attest “instructeur in het jeugdwerk”. Als instructeur ga je fijne vormingen tegemoet: specifieke vormingen, cursussen begeleiden, enzovoort. Het brevet als instructeur is trouwens ook een sterke aanwinst voor je cv en in de zoektocht naar een job in de toekomst!

Voor wie? Je moet minstens 17 jaar zijn op het moment dat de cursus begint én je moet ofwel een animatorattest hebben, ofwel 100 uur ervaring hebben als animator of in het jeugdwerk.

Prijskaartje

  • Cursussen zonder overnachting kosten €80.
  • Cursussen met overnachting kosten €180

Na de cursus kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen via de VGC of via de jeugddienst van je gemeente. De regelgeving verschilt van gemeente tot gemeente. Tijdens de cursus krijg je de nodige info hierover

Contacteer mij

youssra.tahiri@jes.be; dominique.vankan@jes.be