M-POWER

M-Power is een jaarproject waarin we aan de slag willen met de stem van meisjes. Het is een politiserend project waarin de groep zelf bepaalt welke richting we uitgaan. Ze kiezen één thema dat hen na aan het hart ligt, bespreken het in groep en beslissen zelf welke stappen ze willen ondernemen om er aandacht voor te vragen. Ze worden ondersteund door twee medewerkers verantwoordelijk voor beleidsparticipatie en stedelijk leiderschap.

De doelstellingen van het project zijn veelvoud. Enerzijds willen we de dames versterken in meningsvorming, debatteren, woordvoerderschap, projecten op poten zetten, acties ondernemen e.a. Anderzijds werken we inhoudelijk rond thema’s die voor meisjes belangrijk zijn. We verzamelen de input van andere vrouwen en maken een koppeling met beleid, media, organisaties en andere om de stem van meisjes luider te laten klinken.


Het project M-Power is bedoeld voor jonge Nederlandstalige vrouwen tussen 18 en 25 jaar oud. Ze komen één zondagnamiddag per maand samen en kunnen in de tussentijd ook online actief zijn. Gebaseerd op de uitdagingen die ze willen aangaan en de competenties die ze willen ontwikkelen bieden we ook opportuniteiten om bv. het project voor een publiek te presenteren of workshops te organiseren.

De meisjes van M-Power 22-23 kozen voor het thema “zelfbeeld”, meer specifiek de welzijnsvragen die meisjes ervaren en hoe ze daarmee omgaan. Ze besloten om andere meisjes te gaan bevragen en werkten workshops uit om achter te halen met welke taboes meisjes geconfronteerd worden, met wie ze wel of niet over hun welzijnsvragen praten en wat de drempels zijn om naar een professioneel toe te stappen. De conclusies van hun evenement werden meegenomen in de redactie van het memorandum van de VGC Jeugdraad.

Dit jaar gaat een nieuwe groep meisjes aan de slag! Het thema die ze gekozen hebben is “vrouwvriendelijke stad”. Welke aspecten ze specifiek willen aankaarten en op welke manier zullen ze in de komende maanden beslissen. We zijn alvast heel benieuwd naar hun ideeën!

Heb jij interesse om mee te doen? De kennismaking is al gebeurd maar je kan nog intekenen tot 17 november. De volgende bijeenkomst is uitzonderlijk een hele weekend en vindt plaats op 18 november van 13u tot 20u en 19 november van 10u tot 14u.


Medewerkers

sarah.storme@jes.be; cecile.leclercq@jes.be;