Ondertussen is het geen geheim meer. BIG in BXL, ons event waar jong Brussels talent zich verenigt, is keer op keer een succes. De artiesten konden na de vorige editie in april, ook deze keer genieten van een residentie.

Van 23 tot 27 augustus werkten 8 artiesten, samen met hun 8 coaches en de jeugdcultuurmedewerkers, iedere dag gepassioneerd toe naar de showcase die doorging in de Beursschouwburg.

Je kon een opvallende evolutie merken tussen de eerste en de laatste dag. De getalenteerde artiesten werden geleidelijk aan meer zelfzeker. Bovendien ontstond er een mooie band tussen iedereen. Het samenhorigheidsgevoel was sterk aanwezig.

Artieste Lucia getuigt dat het soms uitdagend is om in het artistieke landschap te navigeren: “Soms ontmoet je mensen die iets voor jou kunnen betekenen maar als er geen connectie is, ben je niet geneigd die relatie te onderhouden. Het is een moeilijke afweging. Enerzijds is het belangrijk je integriteit te behouden, anderzijds sluiten er deuren. Het inhoudelijke van de artistieke praktijk is soms van ondergeschikt belang, zolang je maar de juiste mensen kent”.

Dit toont aan dat het belangrijk is een platform te geven aan jonge Brusselse artiesten. Elke artiest zou de kans moeten krijgen om hun talenten te ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden.

Check out our aftermovie!


We kijken al uit naar het BIG in BXL festival op 6 november, in samenwerking met De Ancienne Belgique en Beursschouwburg!

Op 27 augustus toonden ze het resultaat van hun hard werk aan het publiek. Verschillende disciplines kwamen aan bod: dans, muziek, zang, rap, poëzie, schilderkunst, fotografie en film. De motivatie, positiviteit en vastberadenheid resulteerde in een prachtige en emotionele showcase.

To be continued as always… Alles werd mooi in beeld gebracht door onze artiest Esaü Blaze. 

Lori Demir september 2021

corona