De horeca werft volop aan: 55 enthousiaste deelnemers en vier zeer tevreden werkgevers kwamen over de vloer bij JES Brussels voor ons evenement Jobmatch Horeca. 

Na een succesvolle eerste editie in oktober 2021, nodigden we opnieuw Brusselse jongeren uit om kennis te maken met werkgevers die op zoek zijn naar enthousiaste profielen in de horecasector. Op het einde van een geslaagde dag, garandeerden meerdere jongeren zichzelf op een tewerkstelling bij een duurzame werkgever.

Jongeren ❤️ horeca

JES Brussels focust binnen de trajecten van ‘Opleiding en Tewerkstelling’ op de dynamische horecasector. Naast de kwalificerende opleidingen ‘Zoom’, om voorbereid te starten aan een opleiding in de horeca, en ‘Runner’ voor veel gezochte zaalmedewerkers, blijven jobcoaches vanuit de jongeren de interesse in de horeca voelen. “L’horeca, ça bouge!” Jongeren snakken naar uitdagende jobs met doorgroeimogelijkheden. Lise Uten, job- en netwerkcoach binnen het NEET project, maakte een grondige selectie van werkgevers die het potentieel van de jonge Brusselaars kon waarderen. Deze werkgevers kregen een podium van JES Brussels om hun openstaande vacatures te presenteren.

‘Hongerige jongeren’

Jobmatch Horeca is dé kans voor werkgevers in de horeca om werkzoekende jongeren in Brussel te ontmoeten en de mogelijkheid te bieden om zich te lanceren in deze dynamische sector. Er is momenteel veel vraag naar zaal- en keukenpersoneel, dus we nodigden gemotiveerde werkgevers uit: Umamido, Recyclart, Horeca Forma Be Pro en SSP Group (dit is het moederbedrijf achter Panos, Pret A Manger,  Delitraiteur, Fritkot, etc…). Deze werkgevers zijn bereid om te investeren in ambitieuze jongeren zodat ze na verloop van tijd leidinggevende rollen kunnen invullen. 

Ready. Set. Match

Onze jobcoaches openden de deuren voor een warm onthaal met koffie, thee en koekjes. Na onze presentatie over de planning van de dag en een toelichting van de werkgevers, startten de face-to-face gesprekken tussen onze jobcoaches en de tientallen gedreven jongeren. We focusten op wat ze graag wilden doen: opleiding, stage of een direct gesprek met de werkgever. Velen waagden hun kans en konden zichzelf meteen presenteren aan de bedrijven. 

Succes? 

De tientallen aanwezigen werden op sleeptouw genomen door JES Brussels en de experts van verschillende organisaties. Een van deze experts was Nadia, verantwoordelijke voor rekrutering en opleiding bij SSP Group.

Nadia was alvast zeer tevreden over ons evenement en heeft een hoopvolle boodschap voor werkzoekenden: “Onze talrijke horecazaken in Brusselse stations werven volop kandidaten aan die flexibel zijn. Onze vacatures vereisen dynamische profielen die gedijen op veel afwisseling in hun job.”

Jongeren worden niet altijd goed bereikt geeft ze toe, waardoor haar aanwezigheid een meerwaarde betekende voor haar. “Ik wil in direct contact staan met de kandidaat en voelen of er een match is. Met resultaat! Momenteel staan er een achttal vacatures open en dankzij JES Brussels hebben we vijf kandidaten aangeworven.”

“Een van de voordelen van werken voor SSP Group is dat het kassasysteem gelijkaardig is bij alle franchises in onze portfolio. Een medewerker kan dus gemakkelijk overstappen naar een andere horecazaak wanneer hij een nieuwe uitdaging wilt aangaan.” Nadia zoekt alvast mee naar wat de persoon het meest aanspreekt. Bijleren staat centraal.

Ik wil in direct contact staan met de kandidaat en voelen of er een match is. Met resultaat! Momenteel hebben we dankzij JES Brussels vijf kandidaten aangeworven.

Nadia Khalid – verantwoordelijke rekrutering & opleiding bij SSP Group

Vier jongeren ondertekenden een contract bij restaurant Umamido na ons event Jobmatch Horeca!

Match made in heaven

Mohammed waagde op ons evenement meteen zijn kans om te solliciteren bij Nadia. Ondertussen staat hij drie weken uit te blinken bij Sbarro pizzeria in het Zuidstation. Het is hard werken, maar hij voelt zich helemaal thuis in deze bloeiende omgeving. Hij zwaait pizzadeeg in de lucht als een echte pro! De pizzeria is alvast bijzonder tevreden met de nieuwe aanwinst in het jonge team.

Volgende editie

Recyclart en Horeca Forma Be Pro waren positief over de goede organisatie van deze jobmatchingsevent. Restaurant Umamido deelde mee dat vier jongeren reeds een contract ondertekenden bij hen: “Dat is geweldig. We hopen volgend jaar opnieuw deel te nemen!”


Tekst & foto’s: Lori Demir.