Het programma

Bij JES Brussels ga je vooral heel veel zelf doen en ervaren.

Kennis van de horeca.
We nemen je mee naar opleidingscentra, hotels, restaurants en cafés. We willen dat je een goed beeld krijgt van hoe het er aan toe gaat in de horeca. 

Praktijk
Je mag heel veel doen en proberen. Elke week doe je een langere opdracht in onze keuken en in onze zaal. Met echte klanten! Niet alles zal perfect lopen. Net daarom ga je heel veel bijleren over de horeca en over jezelf. 

Zelfkennis.
Hoe sta je in de groep? Wat is je communicatiestijl? Hoe ga je om met conflicten? 
Een job is meer dan technische competenties alleen. Na vier weken weet je meer over de horeca, maar ook over jezelf. Dat is belangrijk om een goede beroepskeuze te maken. 

Basistechnieken
Je leert enkele basistechnieken  koken, serveren en housekeeping (kamermeisje en kamerjongen). Onvoldoende om al te gaan werken. Wel voldoende om een goed beeld te hebben van de horecaberoepen en waar je sterkten liggen. Je volgt best nadien een opleiding als je de technieken juist wil aanleren.


  • 4 weken
  • van maandag tot donderdag
  • van 8u45 tot 16u45
  • Vrijdag heb je vrij en moet je niet naar JES Brussels komen.

Niet alles zal perfect lopen. Net daarom ga je veel bijleren over de horeca en over jezelf.