INSTRUCTEUR ID

Barbara

Barbara is instructeur horeca.

49 jaar
Barbara werkt al 1 jaar en 5 maanden voor JES Brussels.

Waarin maakt JES Brussels volgens jou het verschil?
JES Brussels vertrekt vanuit het verhaal van de jongere. De jongere leert door te doen. Maar niet enkel door te doen. Er wordt bij JES Brussels ook de tijd gemaakt om te reflecteren. Dat is nodig om een bewustwordingsproces op gang te trekken. De jongere moet namelijk bewust in zijn leerproces staan. Datgene dat al doende geleerd is, kan dan pas verfijnd en bijgestuurd worden.
Succeservaringen beleven maakt ook essentieel deel uit van de JES-ervaring. (JES!) Die succesverhalen vormen vervolgens het fundament voor een positieve mindset, de fuel om verder te gaan.
Verder zijn wij, instructeurs en trajectbegeleiders, slechts een bescheiden compagnon de route. Af en toe halen we een kompas of een wegenkaart boven. Maar dat is het ook. Stappen doen de jongeren zelf.
En dat is oké.

Wat is de belangrijkste les die je aan een beginnend instructeur zou geven?
Aanvaard hoe en waar een jongere in het leven staat. Focus je vervolgens vooral op het proces, niet zozeer op de procedures of op het product. Leer hoe je mensen motiveert en enthousiasmeert. Grossier in goesting. Heb oog en oor voor alles wat leef in een groep en speel daar snel op in.
Verder zou ik zeggen, vroeg gaan slapen. 😉

Favoriete quote?
Give a man a fish and you feed him for a day.
Teach a man to fish and you feed him for a lifetime!

(Geef een mens een vis en je zal hem een dag lang kunnen voeden.
Leer een mens hoe hij moet vissen en je zal hem een leven lang kunnen voeden.)

Honger naar meer?
Meer inzichten, tips en tricks van instructeur Barbara ontvangen?
Samen van gedachten wisselen?
Dat kan. Neem deel aan ons evenement VERSTERKEN OM BETER TE SPRINGEN NAAR WERK op donderdag 2 april (14u-16u) .
Rechtstreeks inschrijven doe je via volgende link.
Graag tot dan.