Darius

Welke eigenschappen heeft een goede coach? Wat is het verschil tussen onze individuele coaching ten opzichte van een klassieke begeleiding? Wat zijn de hoogtepunten van onze coaches? Onze coaches kruipen in hun pen en beantwoorden deze vragen. Meet Darius.

Welke eigenschappen moet een goede coach hebben?

Een goede jobcoach moet zeker overtuigd zijn dat hij de mensen wil helpen en heel toegankelijk zijn. Als je het niet vanuit overtuiging doet, wordt het op den duur heel zwaar en je gaat dan afhaken. Als het je eigen beeld is dat er iemand als een jobcoach moet bestaan waar mensen terecht kunnen, maakt dat het gemakkelijker voor de mensen om naar die persoon te stappen. Je moet de passie hebben voor en door de jongeren. Jongeren voelen dat heel snel, dat kan zelf al vanaf het eerste gesprek. Je houding weerspiegelt meteen de klik die je kan hebben met een jongere. Ben je enthousiast, dan zal de klik ook bijna direct gemaakt zijn.


Ik pas me aan aan de snelheid die de jongere vraagt en nodig heeft. Ik geef steun op de manier dat de jongere het nodig heeft.

Wat is het verschil of wat is de meerwaarde t.o.v. een klassieke begeleiding?

Ik wil hen op hun gemak stellen, hen het gevoel geven dat ik hier ben om hen te helpen en de tijd geven die er nodig is om iets te bereiken. Ik pas me aan aan de snelheid die de jongere vraagt en nodig heeft. Ik geef steun op de manier dat de jongere het nodig heeft. Dat is voor ons de beslissende factor betreffende het verschil met reguliere dienstverlening. Wij kunnen veel meer tijd nemen met de jongeren.

Wat is jouw grootste wow-moment/waar ben je het meest trots op doorheen je carrière als coach bij JES?

Jongeren terugzien die me nog herinneren en die hun leven volledig op de rails hebben. Ik word daar trots van en het doet me plezier dat met de steun die ik hen gaf, ze eigenlijk succesvol zijn in hun leven op verschillende vlakken zoals job, huis, familiaal leven…Een goede jobcoach moet heel toegankelijk zijn en passie hebben voor en door de jongeren.