Lorenzo

Welke eigenschappen heeft een goede jobcoachcoach? Wat is het verschil tussen onze individuele coaching ten opzichte van een klassieke begeleiding? Wat zijn de hoogtepunten van onze jobcoaches? Onze jobcoaches kruipen in hun pen en beantwoorden deze vragen. Meet Lorenzo.

Welke eigenschappen moet een goede jobcoach hebben?

Voor mij is een goede coach iemand die aandachtig naar een persoon luistert en een vertrouwensband opbouwt, om dan te ondersteunen, stimuleren en versterken waar nodig.

Een goede coach zorgt dat de jongeren aan het roer staan van hun eigen traject. Je probeert zelfvertrouwen te geven en de jongeren te versterken door ze bewust te maken van de eigen kwaliteiten en sterke punten. Je confronteert ze, in positieve en negatieve zin, met je perceptie en je bent eerlijk.

Iemand die intuïtief te werk gaat en de jongeren aanmaant tot het proberen van nieuwe dingen.

We hanteren een 360° benadering, waardoor we de persoon niet alleen zien als iemand die werk of opleiding zoekt.

Wat is het verschil of wat is de meerwaarde t.o.v. een klassieke begeleiding?

Wij hebben relatief veel tijd om jongeren te begeleiden en we zijn bereikbaar via Whatsapp, mail, telefoon of Facebook.

Daarnaast hanteren we een 360° benadering, waardoor we de persoon niet alleen zien als iemand die werk of opleiding zoekt. We bekijken ook de context waarin zij/hij leeft. Stel dat een jongere graag wil werken, maar problemen en stress heeft door een administratief of familiaal probleem, dan moeten we eerst aan die randvoorwaarden werken, vooraleer we aan werk kunnen denken.

Persoonlijk contact en vertrouwen zijn heel belangrijk. Wij proberen een vertrouwensband op te bouwen en behandelen elk individu als volwaardig persoon, niet als een rijksregisternummer. We oordelen niet en hebben een open houding.

Tenslotte blijft de deur altijd open en werken we op het ritme van de jongere.

Wat is jouw grootste wow-moment/waar ben je het meest trots op doorheen je carrière als coach bij JES?

Als ik zie dat jongeren in zichzelf geloven, dat ze blij zijn met het pad dat ze op zijn gegaan en goed in hun vel zitten. Als zij trots op zichzelf zijn, dan ben ik trots op hen, op het werk dat ze gedaan hebben, op het zelfvertrouwen dat gegroeid is.

Ik ben ook trots wanneer ze me blij opbellen omdat ze bijvoorbeeld een leuke job/opleiding hebben gevonden, dan voelt dat zoals wanneer je een lekkere assist geeft bij het voetballen.


Een goede coach zorgt ervoor dat de jongeren aan het roer staan van hun eigen traject.